خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/10/24 - 15:32
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : فرهنگی
پاک فطرت با تأکید بر جبران عقب ماندگی‌‎ها در زمینه تربیت نیروی کار ماهر:

تصویب اساسنامه سازمان فنی‌وحرفه‌ای برگ زرینی برای مجلس یازدهم است

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به تصویب اساسنامه سازمان فنی و حرفه‌ای در کمیسیون آموزش بر اساس اصل 85 قانون اساسی، بر ضرورت جبران عقب ماندگی‌ها در زمینه  تأکید کرد که با تصویب این طرح مجلس گام‌های مهمی در این حوزه می‌‎توان برداشت.

علیرضا پاک فطرت در گفت‌وگو با خبرنگار  خبرگزاری خانه ملت  با اشاره به نشست خود با مدیران و کارشناسان فنی و حرفه‌ای فارس با تاکید بر اینکه نگاه مجلس یازدهم معطوف به توسعه مراکز فنی‌وحرفه‌ای‌ و مهارتی است، عنوان کرد: آموزشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای‌ به عنوان گردانندگان اشتغال و اقتصاد در توسعه آموزش‌های مهارتی نسبت به تربیت نیروی‌های انسانی ماهر زمینه‌ساز کارآفرینی در جامعه هستند.



نماینده شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای هدفمند نجات کشور از معضل بیکاری با به کارگیری فرآیند آموزشی روز دنیا مرتفع می‌شود، افزود: در کشور ژاپن، آلمان و دیگر کشورهای توسعه‌یافته با بررسی نظام آموزشی آن‌ها به عنوان یک پیشران در حوزه اقتصاد ‌و اشتغال متوجه اهمیت و نقش سازنده این موضوع در تربیت نیروی انسانی مورد نیاز در عرصه‌های مختلف از جمله صنعت و خدمات خواهیم شد که بایستی در کشور ما با نگاه به تجربیات و الگوهای موفق جهانی متناسب با نیازهای بومی نیز در این حوزه ظرفیت‌سازی و بسترهای لازم فراهم شود.



پاک فطرت ادامه داد: روند موجود در نظام آموزشی ما در برخی از حوزه‌ها نیازمند اصلاح‌رویه است تا تخصص‌گرایی جایگزین مدرک‌گرایی شود و در این حیطه اگر سیستم آموزشی ما متحول شود ما یک جوان بیکار هم نخواهیم داشت.



وی با اشاره به تصویب اساسنامه سازمان فنی و حرفه ای در کمیسیون آموزش مجلس، افزود: این اساسنامه یکی از اقدامات اخیر مجلس و کمیسیون آموزش و تحقیقات با همکاری دولت سیزدهم است که می‌تواند در توسعه نظام فنی‌وحرفه‌ای و اعتباربخشی به مدارک هنرجویان و دانش‌آموختگان فنی نیز نقص موثری داشته باشد.



این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه توسعه مهارت‌آموزی باید محور اصلی آموزش‌ها قرار بگیرد، گفت: در موضوعات تئوری پیشرو هستیم اما متأسفانه در مباحث عملی عقب‌ماندگی داریم که این ضعف آموزشی باید جبران شود.



وی به ضرورت تربیت تکنسین مورد نیاز بازار کار اشاره و تصریح کرد: هر چند بودجه آموزشی کشور به ویژه فنی‌وحرفه‌ای ضعیف است و در بودجه سالانه با تدابیری اعتبارات این حوزه ترمیم و افزایش پیدا کرده اما بر این باور هستیم که سیستم آموزشی ما به ویژه در تربیت تکنسین‌ها از هنرستان‌ها تا دانشگاه‌ها و مراکز علمی و فنی‌وحرفه‌ای باید اصلاح و به نوعی احیا شود.



عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در ۱۲ سال اخیر مبنی بر اهمیت اشتغال و اقتصاد با محوریت تولید ملی، گفت: جایگاه اقتصادی ایران در بین کشورهای دنیا با یک پله صعود رتبه ۲۳ است که اگر بر ریل توسعه حرکت کنیم شاهد خروج سرمایه‌ از کشور نخواهیم بود./



پایان پیام

  • کد خبر : 374623
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار